Alle lege,  Boldlege

Antonius “kommer”

Antonius

Antonius er en leg hvor der gælder om at kaste en bold over en bygning og få alle deltager over på det ene af holdene. Det er en god leg hvis du skal finde på en aktivitet lidt hurtigt da det ikke kræver så meget og er hurtig sætte igang.

Det skal du bruge:

1 tennis bold (Du kan købe dem her)

En bygning/skur

Sådan spiller du antonius:

Antonius spillers ved at du har 2 hold deltager som står på hver side af en bygning eller et skur.

Det ene hold har en tennis bold som de skal kast over bygningen eller skuret og når de gør det skal de råbe antonius kommer.

Hvis ikke modtagerholdet griber bolden skal de tage bolden og kaste bolden over igen og råbe antonius kommer. Hver gang bolden bliver kastet over bygningen eller skuret skal der råbes antonius kommer!

Hvis holdet som skal modtager bolden griber bolden skal de løbe om det holdet som kastede bolden og råbe stop. Når der bliver sagt stop må modstanderholdet ikke løbe væk mere. Nu har holdet som greb bolden 3 hop og en spytklat til at komme så tæt på en modspiller som muligt. Hoppene må godt være i løb så du kan komme så tæt på modspillerne som muligt. Når du er kommet tæt på modspilleren skal modspilleren tage hænderne frem og danne en cirkel. Du skal nu kaste bolden igennem cirklen og hvis det lykkedes har du vundet en modspiller over til dit hold. Det gælder om at få alle spiller over på et af holdene.

Andre lege som minder lidt om og som måske også kunne være interessant kunne være: Dødbold eller Høvdingebold.