dancing men
Koder

Dancing men

Dancing men

…eller dansende mænd, som det også kan hedde på dansk, er en kode som stammer fra Sherlock Holmes.

Hvad er Dancing Men?

Dancing Men er en måde, at skrive en kode på. Der er tændstikmænd, som står på forskellig måde. Hver af de forskellige måder at stå på, giver hvert sit bogstav.

dancing men

Hvordan løser jeg en dancing men kode?

Jeg har lavet en kode, som kan ses her nedenunder. Det er den kode som vi skal prøve at løse. For at kunne løse koden, skal vi bruge billedet ovenover. Der kan man se alle de forskellige dansende mænd. Nedenunder hver dansende mand er der nedenunder et tilhørende bogstav. Det er det bogstav , som den dansende mand koder for.

Fx. har du disse 4 mænd, som vi skal løse. Så skal vi prøve den første mand, og bogstavet under ham er H (Grøn pil). Den næste mand betyder U (Rød pil), det næste bogstav er N (Blå pil) og det sidste er D (Sort pil)

dancing men med pile

Hvad betyder flaget?

Når et ord stopper skal der være et flag. Et flag betyder, at et nyt ord begynder. Dancing men bliver skrivet ud i en lang tekst, så man er nødt til at sætte flag for at kunne danne sætninger, der giver mening.

Andre koder med symboler

Der er også andre koder, hvor det ikke er bogstaver som beskriver koden, men hvor der er tal eller symboler. Nogle af dem er: Runer, Frimurerkode, Morse kode, SMS kode og Semafor.