Dødbold

Dødbold

Alle kender dødbold, det handler om at skyde de andre spiller på banen og selv undgå at blive ramt. Men der findes rigtig mange forskellige regler og nogle af dem ville jeg komme ind på her. Men først ville jeg lige forklare reglerne for en god ordens skyld.

Dødbold regler:

Dødbold er ret enkelt, det gælder om at skyde de andre spiller på banen.

Du har en bold som du kaster med og hvis du rammer en af de andre spiller dør de. Dog er der 2 undtagelser, den ene er hvis bolden røre jorden først dør spilleren ikke. Den anden er hvis personen du skyder griber bolden, så er det dig som dør.

Dødbold spilles på et afgrænset område som du markere. Det kan være mellem nogle punkter eller med noget snor.

Hvordan vinder du? Spillet slutter når der kun er en spiller som er levende tilbage.

Der er så forskellige regler i forhold til hvornår man er med/levende igen, dem kan du læse nedenunder.

Når man er død så er man død

En af de måder som du kan spille dødbold på er når du bliver skudt så dør du og du skal gå ud af banen. Du er så først men igen når der er fundet en vinder.

Når den som har skudt dig dør

Den anden måde som dødbold på er at når den som har skudt dig dør så liver du op igen. Det ville sige at hvis Kim skyder dig så skal du sætte dig der hvor du bliver skudt. Hvis Kim så bliver skudt på et tidspunkt så liver du op igen og er igen med i legen. Der er også en anden mulighed for at live op igen på denne måde at spille dødbold op. Det er ved at bolden kommer forbi der hvor du er død og at de så tager den. Hvis du får fat i bolden når du er død liver du op igen.

Livsbolden

Denne måde at spille dødbold er at du kun liver op hvis du får livsbolden. Det ville sige at hvis du bliver skudt så skal du have fat i livsbolden. Denne måde at spille dødbold på skal du have 2 bolde i spil. Den ene er den som du bruger til at skyde de andre spiller. Den anden bold er den som gøre at du kan komme til live igen når du er død. Livsbolden kastes mellem de døde. Hvis bolden bliver grebet og ikke rør joden liver du op. Men du skal kaste livsbolden til en ny død spiller før du må gå efter dødbolden.

Det er en god ide at have en som henter livsbolden hvis den ikke kan nåes af en død spiller. De døde spiller må ikke rykke sig før de er i live igen.

Du kan også spille Rundbold eller måske skulle i lege slurp? Hvad med gummistøvle kast eller nogle samarbejdslege?