Julenatløb

Julenatløb

Julemands julenatløb

På julenatløb skal i hjælpe julemanden med at finde hans ting.

Julemanden har en masse flitige nisser som hjælper ham med at lave gaver og pakke dem ind. En af nisserne er blevet sur på julemanden og har taget nogle af gaverne, gavepapir og gavebånd.

Alle deltager skal have en nissehue på og den skal stoppes med aviser sådan at den står op i luften. Hvis nogle ikke har nissehuer kan der laves en i pap. De skal have nissehuerne på under hele julenatløbet.

Posterne til julenatløb 

Post 1: Deltagerne får udlevet et blank stykke papir hvor der er skrivet med citronsaft. De skal holde papiret over et stearinlys sådan at papiret bliver en lille smugle brunt. Der skal stå på papiret at de skal følge reflekserne. ( Du skal hænge reflekser op et lille stykke som de skal følge og kommer på den måde hen til næste post.

Post 2: Drillenissen har klippet et kort i stykker som i skal bruge til at finde rundt til de andre poster. De skal samle kortet og se hvor de skal gå den. Med sig fra posten skal de have en sæk med til at bære julemandens ting i.

Post 3: På denne post skal de bruge et kompas til at finde til næste post. Hæng et stykke papir med en koordinat og en længde. Det føre dem hen til næste post. Men ved denne post (post3) har nissen tabt de ting som skal pakkes ind til gaver. Lav nogle små bunker og skriv hvilken bunke der er til hvilket hold.

Post 4: De skal her på posten løse en A-K kode. A-K Koden skal beskrive hvor gavepapiret er gemt henne (post 5). Fra denne post skal de have gavebånd med fra.

Post 5: Smags kimsleg. Dette er en levende post hvilket ville sige at der skal stå en ved posten. På denne post skal deltagerne have bind for øjnene og så skal de smage på forskellige ting. Jo bedre de er til at gætte rigtig på hvad de smager, jo mere gavepapir for de udleveret. Personen på posten skal fortælle dem hvor de nu skal gå hen.

Post 6: Her får de et stykke papir hvor der står at de skal gå tilbage til start. Men beskeden skal stå baglæns sådan at de skal læse det baglæns. Der kan gives et lille hint til dem om hvordan opgaven skal løses. ( dette er ikke en kode, i skal læse den omvendt ).  Opgaven

Når de er kommet hjem.

Når de er kommet hjem skal de pakke gaverne ind for julemanden. Når de har gjordt det så kunne det evt. være at julemanden skulle komme ind og hente gaverene. Nu er julenatløb slut og der kan evt. være varm kakao og boller til at slutte af med.

Du kan også laves det som et eftermiddags/aften løb. Så kunne i slutte af med et spil spejder jeopardy.