Indlæg

Køb af flagermuslygte og tilbehør

Er du på udkig efter en flagermuslygte eller noget til tilbehør til den, så er du kommet det helt rigtige sted hen. Du ville også i dette indlæg kunne læse hvordan du skifter vægen hvis den er brændt ud eller hvordan du skifter glasset hvis det er gået i stykker. Vi har også skrivet lidt om hvorfor det endelig hedder en flagermuslygte.

Hvad er en flagermuslygte?

Flagermuslygte, flagermuslampe, lanterne eller petroleumslygte, den bliver kaldt lidt af hvert men det er det samme der bliver snakket om. En flagermuslygte er en lygte som brænder ved hjælp af petroleum og en “stofvæge”. I bunden af lygten er der en beholder hvor der er petroleum i, det bliver suget op af en væge og så er det petroleumen som brænder og en lille smugle af vægen.

Hvorfor skal man købe en?

Er du på tur og i sider omkring et bord og gerne ville have stemningen af ild eller bål. Så kan i få det med en flagermuslygte, skæret fra flammen ville danse på bordet og i ville kunne mærke varmen fra den. Den ville være med til at skabe en hyggelige stemning og lyse op så i stadig kan se lidt selv om det er mørkt rundt om jer.

Hvor meget lyser en flagermuslygte op?

Du ville kunne se den fra et par 100 meters afstand, men så langt kan den ikke lyse området op. Du ville kunne se de ting som er inden for 4-5 meter at lygten. Men det er heller ikke det du skal købe den for, ville du lyse et område op skal du have fat i en lommelygte. Lygten kan du bruge hvis du skal side og spille kort eller hvis du skal side og hygge dig med dine venner.

Hvordan skifter man vægen?

Har du en væge så er det bare at følge denne guide. Det første du gør er at løfte toppen af lampen op, det gør du ved at trække i ringen i toppen af lygten. Når du har trykket den op vipper du glasset ud til siden, der sider et lille hængsel så den ikke falder helt af. Når du har gjort det kan du bare slippe toppen og lade den falde ned igen.

Nu skal vi til arbejdet med at skifte vægen, det første du skal gøre er at dreje den dims hvor vægen kommer op af. Den skal vi nemlig have af før vi kan komme en ny væge i. Når du har gjordt det og sider med dimsen i hånden, så skal du have fat i vægen. Du skal nu putte vægen ind i det aflange huld i bunden af dimsen, når det er gjordt skal du dreje på “håndtaget” som sider på dimsen. Så skulle vægen meget gerne begynde at komme op af huldet i toppen af dimsen. Så er lygten klar til endu en omgang.

Hvor meget petroleum bruger den?

Hvor meget petroleum den bruger kommer lidt an på hvor meget du skruer op for lysstyrken. Men der er også en grænse for hvor meget du kan skruer den op for så kommer flammen for tæt på låget og den begynder at sode. Hvis den sode for meget sætter det sig på glasset og du får ikke det ud af lyset som du skal og du skal ud og købe et nyt glas.

Hvis du bruger den til hyggebelysning så ville den kunne holde op til 12 timer, hvis du har lidt mere knald på så du kan bruge flammens skær til et spil kort så ville den kunne holde ca. 9 timer.

Hvorfor hedder det en flagermuslygte?

Det hedder en flagermuslygte fordi den i gamle dage blev brugt til at lokke flagemuse frem. Den er fra før elektriciteten var opfundet og derfor var det den mest effektive måde at lokke dem frem på. Grunden til at man gerne ville have dem lokket frem var fordi man gerne ville af med dem. De havde nemlig rabies (hundegalskab) og de var bange for at gårdens dyr fik det.