Alle lege,  Gemmeleg

Mørke gemmeleg

Mørke gemmeleg

Mørke gemmeleg leges på et afgrænset område, hvor der gerne må være lidt træer og buske. Der er en som skal være fanger, og de andre skal gemme sig. Fangerne skal tælle til 20 og i den tid skal de andre nå at gemme sig.

Nu er det fangerens opgave, at finde de andre i mørket. Fangeren må gerne bruge en lommelygte til at finde de andre. Når fangeren har fundet en, skal vedkommende sige navnet på personen højt. Når fangeren har gættet rigtig, er personen død.

Når fangeren har fundet alle, er legen slut, og en ny person kan blive udnævnt til fanger. Eller i kan evt. prøve:

Refleks gemmeleg, som også leges på et afgrænset område. Her bliver det bare nemmere for fangeren, at finde dem som har gemt sig. Det kan derfor være en god ide, at udvide området at gemme sig i.

Refleksen skal være synlig. Deltagerne må altså ikke tage den ind under en jakke, eller gemme den på anden måde. Fangeren går nu rundt og lyser efter dem, som har gemt sig. Når fangeren har fundet en, skal fangeren sige navnet på personen højt. Derefter er personen død.

Sværhedsgraden kan reguleres alt efter hvor mange reflekser hver person har fået eller ved at give deltagerne refleksvest på.

Når det nu er mørk når du leger mørke gemme, så kunne smags kimsleg eller huske kimsleg også være en ide.