Aktiviteter,  løb

Tidsrejsen – Fra dinosaurtiden og til fremtiden

På vores gruppetur havde vi temaet Tidsrejsen, vi skulle udforske forskellige tidsaldre og lave en aktivitet i hver af dem. Vi havde bygget en tidsmaskine som alle spejderne skulle i gennem for at komme videre til den næste tidsalder.

Første stop på vores tidsrejse var Dinosaurtiden, her skulle vi lege en leg som rystede spejderne fra de forskelige enheder sammen. Vi legede dinosaur udviklingsleg, man går fra at være et æg og til at blive en stor dinosaur. Efter at have leget lidt skulle de igennem tidsmaskinen for at komme videre til Stenalderen. Her blev de delt ind i de grupper som de skulle være i resten af weekenden. I stenalderen skulle de være kreative og lave et naturbillede. Billedet skulle de lava af de ting som de kunne finde i naturen, billedet blev lavet i et billederamme som blev lukket da de var færdige.

Fra Stenalderen fortsatte vi til Vikingetiden, her skulle de skyde med bue og pil efter “dyr” og lave slangebøsser for at skyde “Vikingeskibe” ned. Vi havde en som kom med buer og pile og nogle 3D dyr som spejderne fik lov til at skyde efter. Spejderne roterede så de både skød med bue og pil og lavede slangebøsse.

I Middelalderen var det tid til en gang ringridning på cykler, en snor blev spændt ud mellem 2 stolper og på den blev en tøjklemme blev sat fast. På tøjklemmen hang en træringen som faldt af ved fuldtræf.

Efter middelalderen bevægede vi os igen igennem tidsmaskinen og kom frem til nutiden. I nutiden var vi på et aftenstjerneløb hvor vi skulle ud og svar svar på nogle spørgsmål som handler om forskellige ting i forhold til genbrug og biodiversitet.

Den sidste tidsalder som vi skulle forbi var fremtiden, i fremtiden spillede vi rumstratego som var med rumvæsner, ufoer, rumskibe og raker.

Dinosaur udviklingsleg 

Alle deltagerne starter med og gå rundt imellem hinanden med hænderne ned langs siden og vugge fra side til side som et æg. For at kommer fra ægge stadiet og videre til en fugleunge skal man finde en anden som også er æg og slå sten, saks eller papir. Vinderne af sten, saks eller papir udvikler sig nu til en fugleunge. Personen skal nu tage hænderne op under armhulerne og vifte med dem som vinger.

Nu skal fugleungen så finde en anden fugleunge og slå sten, saks eller papir for at komme videre til en dinosaurus. Når man så er blevet til en dinosaurus, så skal man tage hænderne foran sig og slå dem mod hinanden og væk fra hinanden som et stort gab. Nu skal man finde en anden som også er blevet til en dinosaurus, men nu gælder det om ikke at vinde sten, saks eller papir. For hvis man vinder så skal man lade som om at der kommer lava ud af en og man dør.

Så bliver man igen til et æg og legen fortsætter til man synes at det er nok eller man skal videre i programmet. 

Materialer:

– Ingenting.

Kunstværk 

På denne opgave skal hvert hold have udleveret et billederamme med glas. På træpladen skal holdene skabe deres kunstværk. De skal lave det af de ting som de kan finde i naturen og som kan være mellem bagpladen og glasset. 

Materialer: 

– Et billedramme med glas (1 til hvert hold)

– En limstift (1 til hvert hold)

Bue, Pil og Slangebøsse

Deltagerne skal skyde med bue og pil efter et “dyr”, de har hver 2 skud til at forsøge og ramme dyret. Imens nogle af deltagerne skyder efter dyret skal de andre lave en slangebøsse og en papirbåd. Papirbåden placeres i en af de opstillede spande og skal så skydes ned med slangebøssen. 

Spandene skal være helt fyldte med vand og der skal laves en ring rundt om som viser hvor deltagerne må stå og skyde fra. 

Video til hvordan man kan lave en papir både: Hvordan folder man en papirbåd – YouTube

Materialer: 

– Bue og pil.

– Halmballe eller flamingoplade til at sætte billede af dyr fast på.

– Print billede af dyr.

– 1-2 aflange murespande.

– Papir til at lave bådene af. 

– Y grene som kan bruges til slangebøsse.

– Brede elastik.

– Sten til at skyde skibene ned med.

Middelalderen

Ringridnings turnering

Her skal holdene dyste imod hinanden i at ramme plet. Det gælder om for holdene at ramme i hul med en pind så ringen falder af snoren og hænder på træpinden. Man kan have så mange hold i gang som man har materialer til.

Materialer: (2 hold)

– 2 cykel.

– 2 snor.

– 2 tøjklemme.

– 2 træring.

– 2 træpind

– 4 pæle/træer som snoren kan hænge mellem.

Stjerneløb

Posterne skal hænges op i et område omkring “hovedkontoret”, her sider 1-2 personer som har et kort over hvor posterne er og hvem der er ude på hvilke poster. Det er deres opgave at sende deltagerne rundt til de forskellige poster. Når deltagerne har været ude på en post og løst opgaven så skal de tilbage til hovedkontoret med svaret og der få de af vide hvor de nu skal hen. Sådan forsætter det til alle opgaverne er løst eller den tid som er afsat er gået.

Rumstratego

Rumstratego involverer to hold, hvert hold har en bunke med kort og de består af forskellige rumvæsner, ufoer, rumskibe, osv. Målet er at erobre modstanderens jord ved at erobre deres kort og ved at finde deres jord med en af sine kort brikker.

Her er nogle grundlæggende regler til at spille rumstratego:

  1. Afmærk et spilleområdet: Området kan være en græsplæne eller et stykke skov. Der skal aftales på forhånd hvor banen går og så deltagerne ved hvor de må løbe rundt og gemme sig.
  2. Jorden (spillekort): Jorden skal deles ud til en spiller fra starten af, det gælder om for jorden at undgå at bliver fanget. Det kan ske ved at jorden gemmer sig så modstanderne ikke kan finde den, ellers kan ens medspiller rende rundt og slå alle de andres spillekort.
  3. Spillekort: Spillekortene bliver udleveret i hver ende af banen, har man tabt skal man tilbage og hente et nyt kort. Har man vundet over en anden spiller løber man tilbage med det kort man har vundet og aflever det. Man kan ikke blive taget af modstanderne eller selv tage nogle når man er på vej tilbage med et kort. Der er forskellige spillekort og nogle af dem er bedre end andre. Der står på spillekortet hvem man kan slå og hvem man bliver slået af.
  4. Sådan vinder man: Man vinder enden ved at tage alle modstanderens kort eller ved tage deres jord.

Du kan hente rumstratego her: Rumstratego