Alle lege,  Boldlege

Antonius “kommer”

Antonius leg

Antonius er en leg hvor der gælder om at kaste en bold over en bygning og få alle deltager over på det samme hold. Det er en god leg hvis du skal finde på en aktivitet lidt hurtigt da det ikke kræver så meget og er hurtig sætte igang.

Det skal du bruge:

1 tennis bold og du kan evt. købe den her (samarbejdspartner)

En bygning eller skur

Sådan spiller du antonius:

Antonius spilles ved at du inddeler alle deltagerne på 2 hold og de 2 hold skal stå på hver sin side af bygningen eller skuret.

Det ene hold har en tennis bold som de skal kast over bygningen og når de gør det skal de råbe antonius kommer.

Hvis ikke modtagerholdet griber bolden skal de tage bolden og kaste bolden over igen og råbe antonius kommer. Hver gang bolden bliver kastet over bygningen skal der råbes antonius kommer!

Hvis holdet som modtager bolden griber bolden skal de løbe om til det holdet som kastede bolden. Når de kommer om til holdet som kastede bolden skal de råbe stop!!!

Når der bliver sagt stop må modstanderholdet ikke løbe væk mere. Nu har holdet som greb bolden 3 hop og en spytklat til at komme så tæt på en af modspiller som muligt. Hoppene må godt være i løb så du kan komme så tæt på modspillerne som muligt. Når du er kommet så tæt på modspilleren som muligt skal modspilleren tage hænderne frem og danne en cirkel. Du skal nu kaste bolden igennem cirklen. Hvis det lykkedes har du vundet en modspiller over til dit hold. Det gælder om at få alle spiller over på et af de 2 hold.

Andre lege som minder lidt om og som måske også kunne være sjove at spille kunne være: Dødbold eller Høvdingebold.