Alle lege,  Fangelege

Alle mine kyllinger kom hjem

Alle mine kyllinger kom hjem er en leg for den mindste aldersgruppe. Det gælder om at undgå at bliver spist at ræven. Alle mine kyllinger kom hjem er en god leg at lege om man er få eller mange. Du gør nemlig bare banen breder og finder et par ræve mere hvis i er mange.

Det skal du bruge: 

Nogle børn
En voksen

Sådan leger du alle mine kyllinger kom hjem:

Du laver to linjer hvor man skiftevis skal løbe fra og til, det er også det som fungere som banen.

Du skal findes en eller to som gerne ville være ræve, deres opgave er at fange kyllingerne når de løber fra den ene linje og over til den anden. Når ræven har fanget en kylling bliver kyllingen til ræv og skal hjælpe med at fange de andre kyllinger. Ræven står mellem de to linjer hvor kyllingerne skal igennem for at komme op til hønemor.

Den voksende skal være hønemor og står i den modsatte ende af kyllingerne (børnene). Det er hønemors opgave at stå og kalde på sine kyllinger.

Tekst som hønemor og kyllinger skal råbe:

Hønemor råber: Alle mine kyllinger kom hjem!
Kyllingerne svare: Vi tør ikke!
Hønemor råber: Hvorfor ikke?
Kyllingerne svare: Fordi ræven er her!
Hønemor råber: Hvad gør han?
Kyllingerne svare: Han spiser vores køb og drikker vores blod!
Hønemor råber: Kom af ligevel!

Når teksten er råbt færdig har kyllingerne ikke helle bag baglinjen mere og skal løbe op til hønemor. Det er også nu ræven skal prøve at fange kyllingerne.

De kyllinger som kommer forbi rævene skal nu blive stående bag linjen og hønemor går op til den anden linje. De kyllinger som bliver spist bliver nu til ræve og skal hjælpe de andre ræve med at fange kyllingerne.

Nu starter det forfra med at hønemor råber: Alle mine kyllinger kom hjem!

Legen forsætter til at alle kyllingerne er blevet fanget.

Hvis børene er blevet for store til at syndes at alle mine kyllinger kom hjem er sjov så findes den også i en udgave til ældre børn. Den hedder britisk buldog og den er lidt mere fysisk at leg. Ellers kan i også lege katten efter musen  eller ståtrold.