Alle lege,  Fangelege

Katten efter musen

Katten efter musen er en leg hvor det gælder for musen om at løbe væk fra katten og ikke at blive faget.

Det skal du bruge:

Minimum 8 deltager

Hvordan leger man katten efter musen:

Alle går sammen i hold af to og to, et af holdene starter med at være mus og kat. Resten af holdene stiller sig i en rundkræs hvor den ene skal stå forreste og den anden skal står bag ved.

Legen går igang når alle holdene har stillet sig i en rundkreds og du har udpeget hvem der er kat og mus på det hold om ikke er med i rundkredsen.

Det er kattens opgave at fange musen, hvis det lykkes bliver musen kat og katten bliver mus. Musen kan undgå at løbe mere end højst nødvendig ved at skifte plads med en af de andre deltager. Måden at musen bliver skiftet ud på er ved at stille sig foran eller bag ved et af de andre hold. Hvis musen stiller for foran et hold er det nu den bageste på det hold som bliver mus. Hvis musen stiller sig bag ved et hold er det så den forreste som bliver mus.

Et par andre ret sjov leg du også kunne overveje kunne være alle mine kyllinger kom hjem. Hvis de er lidt større ville britisk buldog nok være mere noget for dem. Hvis ikke det skal være en tumle leg men en lidt mere rolig leg kunne det også være slurp.