Alle lege,  Andre lege

Navnelege

Står du og mangler nogle navnelege? Så har samlet en masse navnelege som du kan gå på opdagelse i. Du kan bruge dem som de er men du kan også bruge dem som inspiration.

Avis navneleg

Alle deltager stille sig i en cirkel. En af deltagerne får en sammenrullet avis i hånden og går ind i midten.

Legen kan leges på i flere niveauer.

Den første er at en deltager starter med at side et navn på en af de andre deltager. Så er det deltageren i midtens opgave at nå at slå den person hvis navn er blevet nævnt. Hvis deltageren når at slå personen skifter de plads. Hvis ikke og deltageren hvis navn er blevet nævnt når at sige et andet navn er det en ny som har “bolden”

Legen kan også gøres lidt svære ved at man enden skal sige sit eget navn før man siger en andens navn.

Den kan også gøres endnu svære ved at man skal sige navnet på den som “bolden” blev givet fra og så den som den sendes til. Det gør at deltagerne skal være mere vågne og skal være hurtigere.

Bold navneleg

Alle deltager skal stå i en cirkel. En af deltagerne starter med at have en tennis bold i hånden.

Personen skal nu kaste bolden til en af de andre, men inden det gøres skal personen sige sit eget navn. Sådan forsætter det et stykke tid og når alle har være igennem gøres legen lidt svære.

Nu skal personen som som kaster bolden sige navnet på den person som der kastes til. Når der igen er gået et stykke tid kan legen gøres lidt svære igen.

Nu skal personen som kaster bolden først sige navnet på den som bolden kom fra og bagefter sige navnet på den person som der kastes til.

Katten efter musen navneleg

Alle deltager går sammen 2 og 2. De stiller sig i en cirkel hvor den ene står foran og den anden bagved. Der udvælges et par hvor den ene skal være kat og den anden skal være mus.

Nu er opgaven for katten at fange musen, musen skal undgå at blive fanget og det kan ske på 2 måder. Musen kan løbe væk fra katten eller musen kan stille sig foran eller bag ved et par.

Hvis musen stiller sig foran et par skal musen nævne navnet på den som står bagerst. Hvis musen stiller sig bagerest skal musen nævne navnet på den som står forst.

Måden at katten og musen skifter plads på er ved at katten fanger musen. Når katten fanger musen skal katten sige sit navnet på musen.

Alle deltager stiller sig i en rundkreds.

Der vælges en som skal starte, personen skal starte med at sige sit eget navn og et dyr som starter med samme bogstav.

Den næste person skal sige den første persons navn og dyr og derefter sige sit eget navn og et dyr som starter med samme bogstav om personen navn.

Sådan forsætter legen ind til at den sidste person har sagt alle navne og tilhørende dyr på alle deltagerne.

Byt navn leg

Alle deltagerne skal gå i mellem hinanden og hilse på hinanden. Når deltagerne hilser på hinanden skifter de navn.

Det ville sige hvis Mads møder Morten så skal de giver hinanden hånd og siger deres navn. Nu hedder Morten så Mads og Mads hedder Morten. Så går de vider og skal hilse på en ny deltager. Så hilser deltageren som har fået navnet Mads fx. på Mia og så bytter de navn.

Sådan bytter deltagerne navne ind til at de får deres eget navn igen.

Gruppe krammer navneleg

En voksen sår med en list på alle deltagernes navne på.

Alle deltagerne går rundt mellem hinanden og venter på at et navn bliver råbt op. Når navnet på en deltager bliver råbt op skal deltagern men navn kramme sig selv så de andre kan se hvem det er. Nu gælder det om for alle de andre deltager at skynde sig hen og give personen en kæmpe gruppekram. Den som sidst kommer der hen er unde af legen.

Skyd før din nabo

Alle deltager stiller sig i en cirkel og der vælges en til at stå i midten.

Personen i midten skal skyde efter en af deltagerne, den deltager som bliver skudt efter skal dukke sig.

Deltagerne på beggesider af personen som er som er skudt, skal nå at skyde hinanden ved at pege på hinanden og sige hinandens navne. Den som er langsomst kommer ind i midten. Hvis personen som er blevet skudt ikke når at dukke sig er det ham som skal ind i midten.

Britisk bulldog naveleg

Britisk bulldog kan også bruges som en navneleg du skal bare skifte britisk bulldog ud med navnet på den deltager som bliver løftet.