Indlæg

Trangia opskrifter

KYLLING I FLØDEGRYDE MED RIS

Super nem og simpel kylling i flødegryde med ris ret. Den er nem at lave og den tager ikke lang at lave. Risene bliver sat over imens kylling og grønsager bliver skåret ud. Når kylling og grønsager skal over trangiaen sættes risene til side med låg over. 

2 personer

Ingredienser:

5 cm porre
1/4 løg
3-4 champignon 
4-5 rosenkål
1 blad grønkål
3 dl. fløde
Olie
Kyllingefilet
Ris
Salt 

Fremgangs måde:

1) Sæt risene over at koge, i mens du skære grønsagerne ud. Når du skal til at stege kyllingen tager du risene af og sættes med låg på.  

2) Skær kyllingen ud i passende stykker. Ristes af i gryden med lidt olie og når kyllingen er stegt færdig tages det af.

3) Skær porre, løg, champignon, rosenkål og grønkål i passende stykker. Rist løgene af til de er gyldne. Tilsæt porre, champignon, rosenkål og grønkål og rist det af til det begynder at blive blødt. 

4) Tilsæt fløde og kyllingen i gryden med porre og løgene. Kog det op så kyllingen bliver varm igen. Tilsmages med salt. 

5) Hvis risene er blevet kolde så giv dem lige et hurtig opkog.

OSTESUPPE MED BACON

Lækker cremet ostesuppe med bacon, klart min yndlings suppe. Jeg syndes godt at en klar supper kan blive lidt kedelige. Men denne ostesuppe er virkelig faldet i min smag. 

Den er enkel at lave, den er cremet at spise og så nok bedst af alt, der er bacon i! 

2 personers:

Ingredienser:

13 gram smør
1 spsk. hvedemel
0,5 liter grøntsagsbouillon
100 gram flødeost naturel
250 gram bacon
1 dl fløde
1/5 porre 
Salt
Peber

Fremgangs måde:

1) Rist baconen på trangia panden, når det er gjort hældes fedtet fra.

2) Derefter smelt smørret i en gryde.

3) Tilsæt mel og bag det godt sammen.

4) Tilsæt 1/4 af grøntsagabouillonen og rør rundt, når det er oppe og koge tilsæt lidt efter lidt mere af grøntsagsbouillonen. Lad suppen koge godt igennem ca. 2-3 min.

5) Tilsæt flødeosten og fløden. Lad flødeosten koge ud i suppen ved svag varme. 

6) Når osten er smeltet tilsættes porreringene og suppen koges op igen. 

7 )Smag til med salt og peber. 

8) Så er der serveret ostesuppe med bacon!

Bøf, Pomfritter og Bearnaise

Vi har lavet en opskrift på Bøf, Pomfritter og Bearnaise som nemt kan laves over trangia. Det kræver ikke den stor kokke erfaring for at du kan lave den. Kan du koge en kartoffel, stege en bøf of røre en knorr sovs sammen. Så er du helt klar til at kaste dig over denne opskrift. 

2 personer

Ingredienser:

500 g kartofler
250 g oksekød
150 g smør
2,5 dl mælk
1 brev knorr bearnaise
Olie
Salt og Peber

Fremgangs måde:

1) Skrald kartoflerne og sæt dem over at koge, de skal ikke være skåret over men derimod hele. Når kartoflerne begynder at blive bløde men stadig er faste tages de af og sættes til køl.

2) Form oksekødet til 2 bøffer og steg dem på panden. 

3) Skær kartoflerne ud i strimler så de ligner pomfritter. Smid lidt smør, olie og de udskåret kartofler på panden. Vend dem løbende og tag dem af når de er færdige.

4) Tag en gryde og lav knorr bearnaise sovsen. Fremgang måden står bag på. 

OBS. Du skal huske at passe på når du steger pomfritterne da olie kan blive meget varmt og det er ikke rart at få på sig. Du skal også være opmærksom på hvor meget smør du skal bruge til sovsen. Så du ikke bruger det hele til pomfritterne.

Pandekage opskrift

Der er næsten ikke nogen som ikke kan lige en god pandekage. Nogen er mest til pandekager med syltetøj, andre sukker og nogen er til begge ting. 

Pandekage med is til dessert er heller ikke en dårlig ting, så leder du efter en lækker pandekage opskrift til trangia? 

Så har vi opskriften lige her! Det er en super nem og lækker opskrift.

Ca. 12 pandekager

Opskrift i dl:
Ingredienser:

1 tsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 Æg
3 dl. mælk
2 dl mel.
Salt
Smør til panden
Syltetøj / sukker

Opskrift i gram:
Ingredienser:

1 tsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 Æg
3 dl mælk
120 gram mel
Salt
Smør til panden
Syltetøj / sukker

Fremgangs måde:

1) Kom mel, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det rundt. 

2) Kom mælk og æg i og rør det sammen til der ikke er klumper mere i. Hvis dejen er for dyk kan der kommes lidt mere mælk i, omvendt hvis dejen er for tynd kom lidt mere mel i. 

3) Kom smør på trangia panden og kom dej på. Det kan være en fordel ikke at komme for meget dej på. Hvis dejen kommer helt ud til kanden kan den være svær at vende.

Smørrebrød

Højtbelagt smørrebrød er bare lidt mere lækkert end en kedelig spegepølse mad uden noget til. Der kan laves mange forskellige slag smørrebrød og det er næsten kun fantasien der sætter grænser. 

Vi har samlet forskellige smørrebrød som du kan lave over en trangia.

Dyrlægens natmad

Du skal bruge:

  • Rugbrød
  • Leverpostej
  • Saltkød
  • Rødløg
  • Sky

Fremgangsmåde:

1) Kom leverpostejen på rugbrødet.

2) Læg saltkødet på og kom sky ovenpå.

3) Skær rødløg i ringe og læg lidt ovenpå.

Æg og rejer

Du skal bruge:

  • Rugbrød
  • Æg
  • Rejer
  • Citron
  • Mayonaise
  • Karse

Fremgangsmåde:

1) Kog æggene og pil dem. 

2) Kom æg på rugbrødet.

3) Kom mayonaise og rejer på.

4) Læg et par tynde skiver citron på.

5) Læg karsen fint oven på.

Kartoffel smørrebrød

Du skal bruge:

  • Rugbrød
  • Kartofler
  • Mayonaise
  • Purløg
  • Rødløg

Fremgangsmåde:

1) Kog kartoflerne og lad dem afkøle.

2) Skær kartoflerne ud i skiver og læg dem på rugbrødet.

3) Kom mayonaise, purløg og rødløgs ringe på.

Lun leverpostej

Du skal bruge:

  • Rugbrød
  • Leverpostej
  • Syltet rødbeder

Fremgangsmåde:

1) Varm leverpostej i et vandbad i en gryde.

2) Kom den lune leverpostej på rugbrødet

3) Kom de syltede rødbeder ovenden på.

Fiskefile med rejer

Du skal bruge:

  • Rugbrød
  • Fiskefile
  • Rejer
  • Mayonaise 
  • Citron
  • Salat
  • Smør

Fremgangsmåde:

1) Steg fiskefilen på en pande med rigelig smør.

2) Skyld salaten og kom det på rugbrødet.

3) Læg fiskefilen på rugbrødet.

4) Kom mayonaise og rejer på.

5) Til sidst lægges 2 skiver citron på.

SCRAMBLE ÆG MED PØLSER

Hvem kan ikke lide en god gang scramble æg med pølser til morgen mad?

Noget af det bedst jeg ved er at stå op og til ristet franskbrød med scramble æg når jeg er på tur. Selv om man er på tur må man jo godt få lækkert mad og det er ikke noget problem at lave scramble æg over trangia. 

2 personer

Ingredienser:

4 æg.
1/4 mælk eller fløde
4 skiver franskbrød eller rugbrød
Salt
Peber
Evt. smør til stegning og rist af brød

Fremgangs måde:

1) Slå æggene ud i en skål, kom mælk, salt og peber i og kom det i en gryde. Rør rundt så det ikke brænder på.

2) Rist franskbrød eller rugbrød på trangia panden evt. med lidt smør.

Det tager ca. 10 min. og så har en en lækker scramble æg med pølser til morgen mad.