Julemand origami
løb

Julenatløb

Julenatløb

Julemandens julenatløb

På julenatløb skal I hjælpe julemanden med at finde sine ting.

Julemanden har en masse flittige nisser, som hjælper ham med at lave gaver og pakke dem ind. En af nisserne er blevet sur på julemanden og har taget nogle af gaverne, samt gavepapir og gavebånd.

Alle deltagere skal have en nissehue på, som skal stoppes med aviser så den står lodret på i lugten. Hvis det skulle ske at nogle af deltagerne ikke har nissehue med, kan der laves en i pap. De skal have nissehuerne på under hele julenatløbet.

Posterne til julenatløb 

Post 1: Deltagerne får udlevet et blankt stykke papir, hvor der er skrevet med citronsaft. De skal holde papiret over et stearinlys, sådan at papiret bliver en lille smule brunt. På papiret skal der være en besked om, at de skal følge reflekserne. Reflekserne skal hænges op langs det stykke deltagerne skal følge. På den måde kommer de hen til den næste post.

Post 2: Drillenissen har klippet et kort i stykker, som skal bruges til at finde de andre poster. De skal samle kortet og se hvor de skal gå den. Med sig fra posten, skal de have en sæk med, til at bære julemandens ting i.

Post 3: På denne post skal de bruge et kompas til at finde næste post. Hæng et stykke papir med en koordinat og en længde. Det fører dem hen til næste post. Men ved denne post (post3) har nissen tabt de ting, som skal pakkes ind til gaver. Lav nogle små bunker, og skriv hvilken bunke, der er til hvilket hold.

Post 4: På denne post, skal de løse en A-K kode. A-K Koden skal beskrive hvor gavepapiret er gemt henne (post 5). Deltagerne skal have gavebånd med videre fra denne post.

Post 5: Smags kimsleg. Dette er en levende post, dvs. at der skal stå en person ved posten. På denne post skal deltagerne have bind for øjnene og smage på forskellige ting. Jo bedre de er til at gætte det de smager, jo mere gavepapir for de udleveret. Personen på posten skal fortælle dem hvor de nu skal gå hen.

Post 6: Her får de et stykke papir, hvor der står, at de skal gå tilbage til start. Men beskeden skal stå omvendt, sådan at de skal læse det baglæns. Der kan gives et lille hint til dem om hvordan opgaven skal løses. Dette er ikke en kode, men I skal læse den omvendt som vist her: Opgaven.

Når de er kommet hjem.

Når deltagerne er kommet hjem, skal de pakke gaverne ind for julemanden. Når de har gjort det, kunne det evt. være at julemanden skulle komme ind og hente gaverne. Nu er julenatløbet slut og der kan evt. være varm kakao og boller til at slutte af med.

Du kan også lave det som et eftermiddags/aften løb. Så kunne i f.eks. slutte af med et spil spejder jeopardy.