A-K kode med W
Koder

A-K kode

A-K kode

Hvad er A-K Kode?

A-K kode er en kodeform til at kommuniker med andre uden at udefra kan forstår det. Kodeformen kan også bruges til at lave en anden kode. A-K betyder at hvis koden er LS, så skal man bruge sin kode nøgle og finde der hvor der står L i nederest linje. Igen skal man så finde der hvor der står S i nederest linje, svaret på koden skulle nu gerne være BI.

A-K kode med og uden W !!

Man skal være opmærksom på om koden er med W eller uden W. For det gør en stor forskel på hvilken kode nøgle der skal bruges.

Hvordan løser jeg en A-K kode? 

Måden at A K koden er bygget op på er at du har A for oven og K nede under A. Efter A har du B, C, D,E, F, G og så vider til Å. På den nedereste linje har du K til at starte med og så kommer L, M, N, O, P og så vider til J. Det ville sige at det står i alfabetisk rækkefølge.

Hvis koden lyder på ÅYV. Så skal du finde der hvor der står Å (Rød pil) der næst Y (Gul pil) og til sidst V (Grøn pil). Så får du svaret på koden som er SOL.

A-K kode forklaring

Du kan her finde kodenøglen med W og uden W!

M-P kode.

A-K kode modellen kan også bruges til at lave sin egen kode fx. M-P kode. I stedet for at der står A for oven og K for neden. Så skal man skifter A ud med M og K ud med P og så forsætte alfabetet der fra.

M-P kode

Har du brug for hjælp til at lave en A-K kode eller til at løse koden kan du bruge spejderkoder.dk. Du kan også bruge den hvis du ville lave din egen A-K kode, du vælger bare de bogstaver som du ønsker at bruge og så laver den koden for dig!

A-K kode med W og uden W

A-K koder med og uden W

Har du lyst til at udforske andre koder så kan du tage et kig på en af de andre 12 koder jeg har skrivet om:

Morse kode

SMS kode

Møllekode

Frimurerkode

Spejd og Kodeordskode

Semafor

Digital kode

Runer

Binær

Dancing Men

Blindskrift

Fonetiske alfabet