Pølseløb med 7 poster
Pølseløb
Pølseløb er et løb, hvor en almindelig spise-pølse skal udsættes for en masse sjove ting! Hvert hold får udleveret en pølse, som gerne skal være en “partypølse” eller en tynd pølse, da den skal knække på en af posterne.
Pølseløb er et nemt løb at arrangere, da det ikke kræver så mange materialer. Der er heller ikke brug for så meget bemanding. På post 6 er det en god ide, at sætte en mand på. Er man i bemandingsoverskud, kan de fordeles mellem post 4 og 6. De andre poster er det man kalder for “døde poster”. Det vil sige, at holdene kan gå til posterne og løse dem, uden at der står nogen på posterne.
Død post = En post hvor der ikke skal stå en på posten
Levende post = En post hvor der skal stå en på posten til at hjælpe med at udføre aktiviteten
Print dokumentet her ud, klip posterne ud og læg dem rundt omkring i det område, hvor løbet skal forgå. Hvis det er over et større område, kan du printe et kort over området, og markere der hvor posterne er placeret. Du kan også fortælle holdene hvor posterne er, når løbet starter.
Det skal der bruges:
Blyant og papir – (til at skrive på)
A4 papir til alle deltagere – (til papirsflyver)
Pinde og snor til båre
Synål og tråd.
Noget som kan sættes i jorden – ( F.eks. en pind)
Party pølser – ( en til hvert hold )
Udprintet postbeskrivelse ( Pølseløbet )
Poster:
- Post 1 ( Død post )
Find på et navn til pølsen.
- Post 2 ( Død post )
Giv pølsen tøj på og lav tøjet af hvad du kan finde i naturen.
- Post 3 ( Død post )
Skriv pølsens livshistorie til dagens dato. I bestemmer selv hvor gammel pølsen er, familiestatus og hvad den har oplevet.
- Post 4 ( Levende post / Død post )
Pølsen skal ud at flyve! Før den kan det, skal i hver især lave en papirsflyver. I har alle ét kast til at kaste pølsen, så langt som muligt. Det hold, som er flest personer, bestemmer hvor mange kast de andre hold har. Hvis der er et hold på 7 personer, så har alle de andre hold også 7 kast – også selvom de måske ikke er 7 personer. Sæt en pind der, hvor det hold som har kastet længst, er nået til.
Pølsen skal gerne knække i et af kastene. Er dette ikke tilfældet, skal pølsen knækkes over på midten.
- Post 5 ( Død post )
Lav en båre til at transportere den knækkede pølse hen til næste post.
- Post 6 ( Levende post )
Yd første hjælp og ”Ring 112” (der kan f.eks. ringes til en, som kan lege alarmcentral ). Ellers kan de bare fortælle højt om hvordan man gør, når man ringer til alarmcentralen. Ellers skal de sy pølsen sammen.
- Post 7 ( Død post / levende post )
Hvis der er tid tilovers, kan de lave et teaterstykke ud fra den historie de har skrevet om pølsens liv, og fremvise teaterstykket. Ellers skal de bare læse historien højt for de andre hold.
Lagkageløb eller fuglehus?
Skal løbet være mere spiselig kunne Lagkage løb måske være noget. Her skal hvert hold løse nogle opgaver og optjene ingredienser til at lave lagkagen af.
Du kan også lave fuglehuse , male dem og hænge dem op. Så kan i gå og holde øje med om der er fugle som flytter ind og får unger i dem.