Smiley smørrebrød med æg, agurk, mayonnaise, appelsin og persille
Aktiviteter

smørrebrøds aktivitet

Smørrebrøds aktivitet

Smørrebrøds aktivitet er en sjov og anderledes aktivitet. Hver person skal lave sin helt egen specielle og fantasifulde smørrebrødsmad. Smørrebrødet skal være anderledes og ikke være set før. I denne aktivitet bliver de både udfordret på det at tænke kreativt og på at lave et fungerende bål (kan også laves på trangia). Smørrebrøds aktiviteten tager ca. 2 timer at udføre og den kræver ikke meget at lave. Nederst på siden, er der eksempler på hvordan det kan gøres. Der er alt lige fra smørrebrød med blomster, til smørrebrødsansigt og smørrebrød med udsmykning.

Udførelse af smørrebrøds aktiviteten:

Hver person skal lave et lille bål, hvor der kan koges et æg over. Ægget koges i en konservesdåse over bålet, og tages af når man mener det er færdigt. Ægget er den vigtigste ingrediens i smørrebrødet. Når ægget er kogt, skal det pilles og anretningen begynder. Anret smørrebrødet på et stykke rugbrød, sammen med andre ingredienser. Det kan fx være: Æbler, Agurk, Peberfrugt, Tomat, Appelsin, Citron, Karse, Mayonnaise eller måske rejer? Det er kun fantasien der sætter grænser!

Du kan selv vælge hvad du vil vægte højest – skal den være spiselig sådan at man kan spise den når den er færdig? Skal den være så høj som muligt, eller skal den være flot? Det kan gøres på mange forskellige måder.

Det kan man bruge til smørrebrøds aktiviteten:

Træ

Tændstikker

Avis

Rugbrød

Æbler

Agurk

Peberfrugt

Tomat

Appelsin

Citron

Karse

Mayonnaise

Her er nogle eksempler på hvordan smørrebrødet kan laves:

Smørrebrøds-smiley:

Smørrebrøds smiley

Smørrebrød på hovedet:

smørrebrød på hovedet med persille, agurk, æg og rygbrød

Smørrebrød med appelsin, agurk og æble:

Smørrebrød med appelsin, agurk, æble og karse

Smørrebrød med udsmykning:

Smørrebrød med æg,mayonnaise karse og citron, udsmykket med en 3 buk

Tag gerne nogle gode billeder og del det på de sociale medier med #smørrebrødsaktivitet!

Prøv evt Fotoløb med point.

Fotoløb går ud på at de skal rundt og tage billeder af forskellige ting. Der er 50 ting som de skal prøve og finde og tage billeder af. Der er forskellige sværhedsgrader og de forskellige ting giver forskellige point.

Du kan også overveje at lave et fuglehus. Du kan selv vælge hvilken fugl du gerne ville lavet huset til og så lave det efter de mål som der skal til.