Alle lege,  Boldlege

Rundbold

Rundbold

Rundbold er et populært og aktivt boldspil, som de fleste har stiftet bekendtskab med i skolegården eller i idrætstimerne. Men det gør dog ikke at det ikke er sjovt at spille, du kan både udfordre dine venner, din familie eller nogle fra fritidsklubben. Det er et sjov spil, hvor alle kan være med og hvor der er brug for alle.

Det skal du bruge:

1-2 bat
1 tennis bold
5 kegler eller andet som kan vise hvor banen er.

Du kan købe et rundbold sæt her. (samarbejdspartner)

Sådan spiller du rundbold:

Du tager de 4 keglerne og placerer dem, så der dannes en firkant. Afstanden mellem keglerne bør afhænge af den aldersgruppen som skal spille. Er deltagerne f.eks. 8 år, skal afstanden ikke være lige så stor, som hvis de er 15 år. Den sidste kegle bruges som stopkegle til opkasteren.

Deltagerne fordeles på 2 hold. Det ene hold starter ude i “marken” hvor de skal forsøge at gribe bolden og kaste den ind til opkasteren.

Når en af spillerne fra inde-holdet har skudt må denne person løbe fra den første kegle og videre til de næste kegler i firkanten. Når en spiller er nået hele vejen rundt får holdet et point, og deltageren stiller sig bag i rækken til at skyde igen.

Når inde-holdet har 3 døde bytter holdene plads.

Måden hvorpå inde-holdet får en død kan være når ude-holdet i “marken” enten griber bolden i luften inden at den har rørt jorden. Eller opkasteren når at få bolden tilbage og sige stop ved stopkeglen inden de løbende spiller, når frem til den kegle de er på vej hen til. De spiller, som ikke står ved en kegle, når der bliver sagt stop er døde og hvis der er 3 som ikke når det er der 3 døde og holdene skifter plads.

Inde-holdet kan også få en død hvis bolden er “ude” dvs. hvis bolden skydes ud over sidelinjen inden den er kommet bag baglinjen.

Opgaven for inde-holdet er at undgå, at få 3 døde. Det kan de gøre ved at undgå, at ude-holdet griber bolden, at de ikke skyder ud over sidelinjen eller at de når at stå ved en kegle, når opkasteren siger stop. Hvis indeholdet har en død kan de lave en befrier, dvs. at den spiller som har skudt bolden løber hele banen rundt inden at dem i marken får afleveret bolden til opkasteren og der bliver sagt stop. Hvis det sker har inde-holdet en død mindre. Når man er død stiller man sig bare i rækken igen og kan skyde når det bliver ens tur.

Andre bold lege som du måske også kunne syndes ret sjove : Antonius kommer eller Høvdingebold.