Alle lege,  Gemmeleg

Spark til dåsen / dåseskjul

Spark til dåsen er en gemmeleg hvor det i alt sin enkelthed går ud på at der et en som skal finde de andre som har gemt sig.

Fangeren skal lukke øjnene og tælle til 30, i mens skal alle andre løbe ud og gemme sig. Men de som skal gemme sig skal ikke løbe for langt væk. Det er nemlig deres opgave at nå hen og ”spark” til dåsen.

Fangerens opgave er at finde dem som har gemt sig, fangeren må godt gå væk fra ”dåsen”. Hvis fangeren har fundet en af dem som har gemt sig skal fangeren tilbage til dåsen. Der skal fangeren sige navnet på den eller de som er blevet set og sige hvor personen er blevet set henne. Personen er nu “død” og skal vente til runden er over og et nyt spil begynder.

Opgaven for dem som gemmer sig er at komme hen til ”dåsen” og sige ”alle fri”. Hvis en af dem som har gemt sig når det før fangeren har sagt navn og sted højt. Så har dem som har gemt sig vundet.

Fangeren bliver skiftet ud når fangen har fundet alle gemmerne. Den som først er fundet bliver nu fanger.

Det skal du bruge:

En dåse, et træ eller en større sten (Det skal bare være noget som er til at rør).

Du skal bruge et sted hvor der er god mulighed for at gemme sig.

Du skal bruge fra 4 personer og op af.

Andre aktiviteter:

Når det bliver lidt kedelig at lege spark til dåsen kunne det også være en ide at kigge på Samarbejdslege/ryste sammen lege. Her kan du finde masser af inspiration til nogle andre lege og aktiviteter som i kan lave.

Eller måske kunne Fotoløb også være noget?  Her skal de være på hold og de skal ud og tage billeder af forskellige ting. De får point for billederne de tager så der kan afholdes en konkurrence for hvem der får flest point. Nogle billeder giver 1 point andre giver 2 og de svære giver 5 point. Giv det et kig og se om det ikke kunne være interessant.