Semafor
Koder

Semafor

Semafor

Semafor er en måde af signalere på. Du har 2 flag, som bliver sat i forskellige positioner alt efter hvilket bogstav du vil skrive.

Hvad er semafor?

Det er en måde at sende beskeder vh.a. flag, som du holder i hænderne. Hvert bogstav hører sammen med en bestemt måde at flage på.

Det minder lidt om at morse med flag, men ved morse skal du sende prik og streger, som giver et bogstav. Ved semafor har hver måde at holde flaget på sit eget bogstav.

Semafor

Semafor kode

Det kan være svært, at lave semafor som kode, hvis ikke du er i nærheden af en computer. Du kan f.eks. bruge kodemaskinen til at lave koden med, og så kopiere det over i Word og på den måde lave en kode som dine spejdere kan løse.

Du kan også for at udfordre dine spejder, vælge at lave den som et ur. Så, i stedet for at bruge med med flag kan man simpelthen bare tegne et ur, hvor viserne peger forskellige steder hen.

Hvordan løser man semafor?

Måden semafor koden løses på er, at du har nogle mænd, som står i en position. Den position skal du så finde i oversætter-billedet. F.eks. har vi disse 3 mænd.

Nu skal vi finde ud af hvilket bogstav de tilhører. Vi kigger på det første og ser hvor han er på oversætteren. Når vi har fundet ham ser vi på, hvilket bogstav, der står nedenunder(grøn pil). Sådan gør vi også ved nr 2 (rød pil) og 3 (blå pil).

semafor med pile

Svaret på koden er: Hej

Har du lyst til at udforske andre koder så kan du tage et kig på en af de andre 12 koder jeg har skrivet om:

Morse kode

A-K kode

SMS kode

Møllekode

Frimurerkode

Spejd og Kodeordskode

Semafor

Digital kode

Runer

Binær

Dancing Men

Blindskrift

Fonetiske alfabet