Alle lege,  Fangelege

Ståtrold

Ståtrold regler

Ståtrold er en fangeleg, hvor der er en eller flere fangere, de skal forsøge at fange de andre. Det er nemlig fangernes opgave at fange de andre. Når fangerne har rørt ved en af deltagerne er deltageren død. Man er ikke ude af legen bare fordi man er død.

For at komme med i legen igen skal man genoplives. Det sker ved at den person som er død står med spredte arme og ben. På den måde indikerer du at du er død og mangler hjælp til at blive genoplevet. De andre skal så kravle igennem benene på dig og på den måde genoplive dig. Når de har kravlet i gennem dine ben er du med i legen igen.

Ståtrold leges på et afgrænset område og hvis man løber uden for området er man automatisk død. Så stiller du dig bare ind på banen igen og venter på at dine venner kommer og reder dig.

I kan skifte fangere på flere forskellige måder.

2 minutters reglen: I kan tage tid på hvor længe fangeren har været fanger. Når uret ringer efter der er gået 2 minutter bliver den næste som bliver fanget til fanger.

En fanger mere: I kan også gøre det sådan at for hvert 15 personer der bliver fanget, bliver den 16 til en fanger mere. På at tidspunkt er der så mange fanger at der er ikke nogen tiltage til at befrie dem som er døde.

Alle døde: Hvis fangeren er meget god kan fangeren nå at dræbe alle så der tilsidst ikke er nogen til at befrie, så starter legen forfra med en ny fanger.

Løbende udskriftning: Løbende udskriftning minder meget om “2 minutters reglen”. Men i stedet for at der kommer en ny fanger til efter de 2 minutter. Så ville der med løbende udskriftning bare blive byttet rundt så der sommer en ny fanger og den gamle fanger bliver almindelig deltager.

Hvis i godt kan lide fysiske lege ville jeg forslå Freezer eller Britisk buldog. Hvis det skal være mere roligt skal du mere kigge på Tyren i ringen eller Katten efter musen.