dancing men
Koder

Dancing men

…eller dansende mænd, som det også kan hedde på dansk. Det er en kode som stammer fra Sherlock Holmes og som nu også bliver brugt som kode.

Hvad er Dancing Men?

Dancing Men er en måde, at skrive en kode på. Der er tændstikmænd, som står på forskellig måde. Hver af de forskellige måder at stå på, giver hvert sit bogstav.

dancing men

Hvordan løser jeg en dancing men kode?

Jeg har lavet en kode, som kan ses her nedenunder. Det er den kode som vi skal prøve at løse. For at kunne løse koden, skal vi bruge billedet ovenover. Der kan man se alle de forskellige dansende mænd. Nedenunder hver dansende mand er der nedenunder et tilhørende bogstav. Det er det bogstav , som den dansende mand koder for.

Fx. har du disse 4 mænd, som vi skal løse. Så skal vi prøve den første mand, og bogstavet under ham er H (Grøn pil). Den næste mand betyder U (Rød pil), det næste bogstav er N (Blå pil) og det sidste er D (Sort pil)

dancing men med pile

Hvad betyder flaget?

Når et ord stopper skal der være et flag. Et flag betyder, at et nyt ord begynder. Dancing men bliver skrivet ud i en lang tekst, så man er nødt til at sætte flag for at kunne danne sætninger, der giver mening.

Har du lyst til at udforske andre koder så kan du tage et kig på en af de andre 12 koder jeg har skrivet om:

Morse kode

A-K kode

SMS kode

Møllekode

Frimurerkode

Spejd og Kodeordskode

Semafor

Digital kode

Runer

Binær

Blindskrift

Fonetiske alfabet